Sezamové tataki z hovězího se zeleninovými nudlemi a sojovou omáčkou

Dávka pro: 1 osobu

Doba přípravy: 35 min

Doba vaření: 8-10 min

Způsob podávání: za studena i ohřáté

Ingredience:

  • 120 g hovězího masa nakrájeného na plátky
  • 15 g sezamových semínek
  • olej na smažení
  • salát
  • 100 ml sojové omáčky
  • 70 g čínských nudlí
  • 1/2 mrkve
  • 100 g hrášku
  • sůl
  • pepř

Rozpalte na pánvi polévkovou lžíci oleje a zprudka na něm ochucené maso z obou stran opečte (cca 1 min). Opečené maso vyjměte z pánve a nechte na dřevěném prkénku odležet 5 minut.

Do pánve nasypte sezamová semínka a lehce je opražte. Přidejte 100 ml sojové omáčky a vše chvilku povařte. Nechte marinádu vychladnout a poté s ní maso přelejte. Naložené maso nechte cca 2 hodiny odpočinout v lednici.

Uvařte čínské nudle a nechte je vychladnout.

Na další lžíci oleje osmahněte 1/2 nadrobno nakrájené mrkve, přidejte hrášek, pár kousků natrhaného salátu a nudle. Dle potřeby dochuťte a nechte vychladnout.

Nudle se zeleninou vložte na talíř, přidejte na kousky nakrájené maso a pokapejte marinádou.


Prohlédněte si naši kolekci opakovaně použitelného nádobí pro děti i dospělé Maped Picnik.