Sezamové tataki z hovězího se zeleninovými nudlemi a sojovou omáčkou
Dávka pro: 1 osobu
Doba přípravy: 35 min
Doba vaření: 8-10 min
Způsob podávání: za studena i ohřáté
Ingredience:
- 120 g hovězího masa nakrájeného na plátky
- 15 g sezamových semínek
- olej na smažení
- salát
- 100 ml sojové omáčky
- 70 g čínských nudlí
- 1/2 mrkve
- 100 g hrášku
- sůl
- pepř
Rozpalte na pánvi polévkovou lžíci oleje a zprudka na něm ochucené maso z obou stran opečte (cca 1 min). Opečené maso vyjměte z pánve a nechte na dřevěném prkénku odležet 5 minut.
Do pánve nasypte sezamová semínka a lehce je opražte. Přidejte 100 ml sojové omáčky a vše chvilku povařte. Nechte marinádu vychladnout a poté s ní maso přelejte. Naložené maso nechte cca 2 hodiny odpočinout v lednici.
Uvařte čínské nudle a nechte je vychladnout.
Na další lžíci oleje osmahněte 1/2 nadrobno nakrájené mrkve, přidejte hrášek, pár kousků natrhaného salátu a nudle. Dle potřeby dochuťte a nechte vychladnout.
Nudle se zeleninou vložte na talíř, přidejte na kousky nakrájené maso a pokapejte marinádou.
Prohlédněte si naši kolekci opakovaně použitelného nádobí pro děti i dospělé Maped Picnik.